Valet för lågstadiet.

UR har gjort en liten serie, Vem bestämmer, som riktar sig till åldrarna f-3 och behandlar demokrati och valet.

Så läste jag detta goda exemplet på facebook: ”Hörde under en föreläsning någon berätta om hur de låtit eleverna bilda ’fruktpartier’ som de sedan skulle argumentera för, göra valaffischer osv. Rösta på appelpartiet för äpplen är nyttiga! Sedan blir det val förstås. Det låter som en passande nivå för en etta. Ska testa det i vår klass.

Jag provade detta i min klass efter att ha varit på en promenad och kikat på valaffischer. Vi pratade om vad dom fanns med på affischerna: partinamn, partisymbol, varför man ska rösta på deras parti och en bild. En grupp valde att bli vattenmelon-partiet och ville locka väljare med att ” då kan du äta och dricka samtidigt”.

IMG_0670.JPG

IMG_0740.JPG

IMG_0738.JPG

IMG_0739.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.