Bygga och skriva

Idag fick eleverna fortsätta att arbeta med sina figurer i Sculpt. Ett ypperligt tillfälle till att använda sin Surface Pen till att skapa i programmet. De elever som inte hade appen och inte kunde ladda hem appen av olika anledningar,  fick skriva om sina karaktärer. När de tyckte att de skrivit klart fick de skriva lite till. Det ska ju vara en detaljerad information om karaktären.

 

När jag pratade med en elev som hade många tankar och idéer blev hen glad. Först blev hen orolig att alla kunskapskrav inte skulle komma med, men jag kan få med i stort sett alla i olika konstellationer och vem har sagt att saker måste vara som de alltid brukar vara. Varför ska de tex skriva en faktatext om saker som redan existerar i faktatexter. Vem är det som bestämt hur saker och ting ska se ut? Dags att tänka om, i  många avseenden.

Efter sommaren kommer jag förmodligen att få början om, men vad gör det? Särskilt när jag har en hel sommar på mig att skriva saker och skapa saker som behöver finnas i klassrummet som till exempel en låda där de kan hämta uppgifter till projektet. Självklart ska denna pärplattas under lovet.

Här kommer några av elevernas fantastiska figurer:

rasmus linus kamile munir

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *