Tärningen är kastad

Nu är mitt projekt igång på riktigt. Vi började i måndags, men jag har inte hunnit skriva förrän nu.

Det eleverna ska göra är att skapa figurer/karaktärer i ett spel. En avatar kan man väl säga, och de får befinna sig i en autentisk miljö eller helt påhittad. Världen som karaktärerna befinner sig i ska sedan byggas i Minecraft även om de inte kan använda sina figurer där, trots detta kan de skapa en karaktär med olika förutsättningar och egenskaper.

 

Eleverna fick några utgångspunkter: ålder, kön, speciella krafter, utseende osv och självklart är det endast fantasin som sätter gränser. Efter att de skapat sin karaktär ska de bygga hen/den/det i 123D Sculpt+.

Det här var för övrigt steg 2, steg 1 var leaderboarden och användarnamn.

 

Utvärdering:

Många av eleverna strålade till eller glittrade om jag får använda ett uttryck som jag hörde på SETT-mässan, om man nu kan säga det. Det började lysa i deras ögon och de hoppade över steget om att skriva om sin karaktär och började bygga med en gång. De hade en plan och då fick de spinna vidare på den. Skriva kan de göra sedan. Det som var svårt var att få de elever som spelar spel att hitta på karaktärer. Vilket jag trodde skulle vara plätt lätt för dem, då det är en del av deras vardag, men ska göra ett nytt försök nästa lektion. Då får jag vinkla det lite till, mer än vad jag redan gjorde. Men elevaktiviteten ökade, vilket var roligt att se.

 

Tjipp!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *