SETT dag 3

Den tredje dagen var nästan den bästa dagen, var inte så mycket folk på plats vilket betydde att man kunde gå omkring en del. Titta på mikroföreläsningar tex.

Den första föreläsningen jag var på handlade om speldidaktik med föreläsare från Norge som hade kanske den bästa titeln: Spelpedagog. Det var här som fröet som såddes i början av veckan började växa. Det skulle ha varit två föreläsare, men den ena var sjuk och så kan det gå. I alla fall, de hade tagit TV-spelet i klassrummet, i och med att det är elevernas verklighet, inte för alla elever, men väldigt många. Spel engagerar och skapar diskussion och de innehåller en värld av upplevelser. Hu pratar jag inte Minecraft utan spel som Walking Dead och Gone Home. När de spelade de här spelen diskuterade de etik och moral, skrev historier och fakta om karaktärer i spelen. Det skapade digitala utflykter, som i This war of mine – när kriget kommer till en. Man måste våga var också deras ledord och lita på din kompetens. Det är nu spelnörden vaknar till, den här när glödlampan tänds.

 

Andra föreläsning var så klart Gympaläraren – Kalle Zackari Wahlström.

En underhållare helt klart. Han pratade lite om serien och hur det hade gått. Några tips på vägen var att införa ett förbud för digitala verktyg och lägga in rörelse istället och även ta en liten paus i lektionen och bara ställa sig upp och skaka av sig. Mutor var bra också, inte hela tiden, men en del.

 

Den sista föreläsningen handlade om spelmekaniska principer vilket betydde att man spelifierar uppgifter, elever får troféer vid vissa tillfällen och samlar poäng. Ett exempel var att en elev som brukade komma för sent fick en trofé när hen kom i tid. Det viktiga är att det inte ska hända hela tiden, och det ska vara speciellt. Föreläsaren pratade också om att visa arbetsområden som kartor. Det finns start och mål, vilka man kan nå på olika sätt. Föreläsaren gav också tips på lite olika appar man kunde använda i undervisningen i idrott och hälsa tex: Zombies, run (som jag ska använda under vårruset)!

Mycket glad över att få vara delaktig under dessa dagar.

 

Glömde givetvis några viktiga punkter.

  • Mikroförelsäning om Cloud Island: mycket intressant om spel att använda i undervisningen, för alla.
  • SETT-kodar (läs programmerar). Alla som var där fick prova att programmera, en sida vi fick testa var code.org. Mycket roligt.
  • Var givetvis och stöttade Johan och Anna på deras 3D-föreläsning.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *