Nyheter på det nya året

Bild från flashforge.com

Nu har vi skaffat lite fler 3D-skrivare till Makerspace. Det är tre lite enklare billigare av samma tillverkare som de flesta andra vi har, en Flashforge Inventor II, kolla på unboxingvideon här: https://youtu.be/O5hAb29qD5Q. Denna är tät med skydd både på ovanför och med lucka framför och har en bättre touch-skärm bland annat. Denna kommer framförallt finnas ute på olika skolor i olika projekt. Bland annat ett arkitektur-projekt som ska göras med Albäcksskolan nu under våren.

Bild från markforged.com

Den andra skrivaren är en är Markforged Mark Two och är en helt annan typ av skrivare. Den skriver ut i ett material som heter Onyx och kan även skriva ut i Nylon. Skrivaren kan även armera med material som kolfiber och kevlar vilket gör att utskrifterna blir oerhört hållbara och slitstarka. Denna skrivare kommer att användas i projekt tillsammans med företag i regionen och framförallt i utbildningar och kurser som är riktade mot 3D-teknik. Se unboxing videon här: https://youtu.be/l9wW6MObTDg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *