Schackfyran, länsfinal!

Nu har vi klarat av ytterligare en fantastisk schacktävling, Schackfyran,  på Metropol i Hultsfred. Det var ca. 400 fyror från länet som var med och tävlade. Maffigt!

Efter att ha hängt av oss kläderna, registrerat oss i sekretariatet fick eleverna sätta sig var de ville och inväntade välkomsthälsning och information från de ansvariga funktionärerna om hur allt skulle fungera och vilka regler som gällde.

Klassen var fantastiska på många sätt, dels var de på gott mod, kämpade och hittade sina platser snabbt och smidigt. Det gällde för eleverna att titta på dataskärmen, hitta sitt namn och ta reda på vilket bord och vilken färg på pjäserna som gällde och snabbt ta sig dit och vara beredd. På signal från ledarfunktionären att starta partiet hälsade eleverna på varandra och satte igång. Under dagen spelades det fyra partier med korta pauser emellan med möjlighet att dricka vatten och äta frukt.

Tyvärr kom vi inte vidare till finalen i Västerås, men det gjorde 4C som vi gratulerar och önskar lycka till. Däremot tänker vi fortsätta att spela schack då och då på lektionerna och kanske några i klassen kommer kunna ställa upp i skolans mästerskap, SM.

Det viktigaste var att det var roligt att få spela schack, att träffa andra fyraklassare, att utmana sig själv och att fått möjligheten att ha fått lära sig att spela schack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *