Aktion julklappen 2017

Vi har i år igen samlat in julklappar till Aktion julklappen här på Lindblomskolan. Det är både lärare och elever som kommit med paket. I klassen gjorde vi också så att eleverna tog med sig några saker var som vi la ihop till paket. Varje paket ska innehålla bestämda saker för att det ska bli rättvist då barnen får julklapparna. De delas ut i skolor eller på barnhem till barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. I de här länderna bor många barn som är fattiga och som aldrig annars får julklappar.

Lindblomskolan skänkte 50 julklappar. Bra, men nästa år hoppas jag på fler, för jag vet hur glada dessa barn blir som inte får några paket alls annars.

Aktion julklappen 2017 Lindblom Här är listan på vad varje julpaket innehåller, vilket man kan tänka på att inhandla i god tid vid tillfällen då det är rea eller man är i en affär där det säljs billigt. Då kan man få ihop många paket till nästa år.

http://www.aktionjulklappen.se/ 

https://www.lakarmissionen.se/vart-arbete/aktion-julklappen-skola-forening/

På den här sidan kan man läsa om Läkarmissionens aktion julklappen och om olika uppdrag de bedriver i världen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *