Gemenskap

Då jag och min nya klass hade gått i skolan några dagar gav jag dem var sitt gem, och bad dem att till nästa dag fundera på varför de hade fått dem.

Gemen låg och väntade på dem nästa dag, och eleverna satte på sig gemet, och fick berätta om vad de kommit fram till. Någon trodde att vi skulle använda dem till att sätta ihop saker med, någon hade funderat på att vi skulle veckla ut gemet för att se hur det var konstruerat och någon föreslog att vi skulle spela med dem.

Då jag sa att g:et kunde uttalas som j blev det inte så svårt att lista ut att ordet var GEMENSKAP. Vi kom överens om att bära gemen på tröjan eller blusen några dagar för att tänka extra mycket på att vi är en klass som ska jobba för att vi alla ska känna en gemenskap tillsammans.

Den här lilla tavlan är uppsatt vid ingången till klassrummet, vilket också ska symbolisera gemenskap, och den vill tala om att klassen består av 17 stjärnor (och jag fick vara med också). Varje elev är förstås en stjärna!

Här är Ludde som har hängt med i många år, han har varit maskot för flera klasser, och han vill fortsätta med det, så nu är Ludde den nya klassens maskot. Till sin hjälp har han Myris. De kommer att hjälpa oss att komma ihåg att hålla ihop gemenskapen och bry oss om varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *