Författarbesök

Tiden går snabbt! Det var ett tag sen årskurs 5 hade författarbesök, men vi har missat att berätta om det, så det gör vi nu.

Före Thomas Hallings besök lånade vi en del av hans böcker, tog reda på fakta om honom, skrev om vilka böcker han skrivit och vad de handlar om. Detta gjorde eleverna  i grupper, redovisade och hängde upp på väggen i vår korridor så Thomas kunde se då han kom.

dec igen 004 dec igen 005

Thomas Halling var verkligen inspirerande att lyssna på, han berättade så bra, han var rolig och lyssnade på eleverna och besvarade alla deras frågor på ett bra sätt.

dec igen 006 dec igen 007 dec igen 008 dec igen 009

Här har vi en stolt klass 5D tillsammans med författaren.

Ipad-bilder 031

Den här boken om Eddie och Elsa har vi läst högt i klassen, den var väldigt omtyckt. Från ena hållet av boken läste jag först ett kapitel om Elsa för att sedan vända på boken och läsa om Eddie osv. Man fick följa dem utifrån deras tankar och upplevelser, och det handlade om levnadsvillkor, känslor, mobbning och att komma in lite fel i livet. Under läsningens gång tränade vi på olika lässtrategier, resonerade om vilka bilder vi såg framför oss, vi förutspådde, ställde frågor, sammanfattade och samtalade om känslor och utsatthet. Det blev flera språkliga mål vi tränade på, och Thomas inspirerade eleverna till att skriva en fortsättning eller ett annat slut på boken. Vi får se vad det kan bli.

 

Ipad-bilder 033 Ipad-bilder 034 nov blandat 008 nov blandat 009 nov blandat 010

Intressant var att Thomas Halling skrev och skriver så många olika typer av böcker både för de yngre och även för högstadiet. Han berättade för oss att han är ute i skolorna och pratar mycket med barn och ungdomar för att själv få inspiration och uppslag till sina böcker. Tack för att du kom till oss i femman!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *