Hälsa-att må bra

 

Här är den pedagogiska planeringen som är elevernas, och som vi resonerar om tillsammans vid starten av arbetsområdet.

Den här pp:n är till för oss lärare som vi delar med kollegor och föräldrar på InfoMentor.

Pp Hälsa-om att må bra

Vi i åk.5 har satt igång med ett arbetsområde som vi kallar Hälsa-om att må bra. Vi tycker att det är viktigt att lära oss mycket om vad vi kan göra och hur vi kan påverka oss själva att må så bra som möjligt. Dessutom står det i vår läroplan i ämnena hemkunskap, biologi och idrott o hälsa att vi ska kunna detta.

Ipad-bilder 063

Det här arbetsmaterialet från Aktiv skola använder vi tillsammans med att söka och bearbeta fakta från läromedlet Koll på NO, Människokroppen (Puls), från webbsidorna http://www.kalvin.mu/ 

http://www.ica.se/halsa/artikel/kompis-med-kroppen/studiematerial/

Förra veckan var en Hälsovecka i Hultsfreds kommun och då kom Lena Borgstrand som är kommunens hälsokonsulent  till klasserna i femman och talade om hälsa, och om vad som är viktigt för eleverna att tänka på för att må bra. Det blev jättebra! Hon var också och föreläste för föräldrarna då vi hade föräldramötet.

Att lära sig om människokroppen som ingår i biologiämnet har vi börjat med, och i idrott och hälsa har eleverna sett en film om hälsa och resonerat om skador och om hur man ska kunna förebygga dem bl.a. Eleverna har också hemkunskap i femman då de får lära sig om vad man bör äta för att orka och må bra. De får också laga bra mat. Vår klass 5D får inte göra detta förrän nästa termin, men den som väntar på något gott…….

Det känns både spännande och viktigt med vårt nya arbetsområde!

Dessutom blir det förstås många möjligheter till att träna på olika förmågor som bedöms i kunskapskraven, bla dessa:

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *