Biologi och slöjd: Fåglar

Klassen och jag har haft ett samarbete med Anne och Ulf i slöjden, då vi jobbat med att lära oss om fåglar och om fåglars liv och miljö i  biologi, och i slöjden arbetat med att tillverka fågelholkar och sytt fåglar. Vi planerade tillsammans och den pedagogiska planeringen kan ses här:

Pp Fåglar-fåglars liv och miljö

Eleverna gjorde fina holkar och fåglar med dokumentation om hur arbetet fortlöpt och med reflektioner om lärandets process i slöjdämnet, och i biologin gjordes mycket lärorika och fina Powerpoints-presentationer om olika fåglar. De sökte och samlade fakta från olika källor och bearbetade informationen med hjälp av 6-rutan för att strukturera upp vad som är viktigt att veta om fåglars liv och om miljön de lever i. Vi tittade på massor med filmer och lyssnade på fågelsång.

aug 098

En rubrik för varje ruta: Utseende, föda, förekomst, fiender, förökning o livscykel och det gjordes även fler rutor.

Så här började eleverna samla och sortera upp viktig fakta, för att sen jobba vidare med att hitta mer såsom bilder, mer spännande fakta, filmer och videoklipp. Sen sammanställdes allt det i en Powerpoint, som redovisades inför klassen, och vi hade kamratbedömning i form av ”Two stars and a wish”, alltså två positiva omdömen och ett omdöme som talar om vad som kan utvecklas till nästa liknande arbete.

brobygge 029 brobygge 030

brobygge 031 brobygge 032 brobygge 033 brobygge 034 brobygge 035 brobygge 036

vår-15 001 vår-15 004

Här trängs elevernas fåglar, alla vill visa upp sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *