Biologi

I biologin gäller det att känna till olika djur och växtgrupper, att kunna namnge och sortera en del växter och djur och att förstå en hel del begrepp såsom näringskedjor, livscykel, anpassning, ekologi, ekosystem, klorofyll och fotosyntes.

Det finns förstås olika sätt att lära sig allt detta. Vi i klassen tycker att det är viktigt att lära tillsammans genom att t.ex. hjälpas åt att inhämta fakta två och två för att kunna resonera om vad man lär sig och för att ge varandra återkoppling.

Vi gillar att göra Powerpoints vilket är både kul och ett väldigt bra sätt att lära sig och att lära ut till varandra.

Att se filmer tycker vi också om förstås, speciellt om djur och natur. Det ger så många möjligheter till samtal och upplevelser tillsammans.

maj 15 028maj 15 032 maj 15 031 maj 15 030 maj 15 029

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *