På studiebesök

Vi har varit på studiebesök på ett företag som heter V-TAB, Vimmerby tryckeri AB i Vimmerby. Där trycks mängder av olika tidningar, tidskrifter, annonsblad och specialtidningar.

Lite mer information:

Företaget gör:

Tidskrifter (t.ex. Vagabond, Härliga Hund, Kamratposten m.fl.)  Kataloger (utbildningskataloger) Föreningstidningar (t.ex. Hultsfreds fotbollsklubb och Hultsfreds handbollsklubb) Tidtabeller för buss, pendeltåg) Reklamblad (t.ex. Coop och ICA) Bilagor (som läggs inuti tidningarna) Uppslaget (det tunna vikta pappret som ligger runt reklamen som kommer i din brevlåda)

Det jobbar 140 personer på V-TAB.

Klassen och jag blev inbjudna till studiebesöket av Åsa som är Leons mamma. Det blev intressant och lärorikt att besöka en arbetsplats för att få inblick i hur vuxnas arbete kan se ut, och kul att få se hur mycket arbete det är som ligger bakom en tidning som vi ibland köper i affären. Före besöket fick vi lite förhandsinformation av Leon. 

Ur Lgr11 Skolan och omvärlden:

Skolans mål är att varje elev har inblick i närsamhället och dess arbetsliv.

 

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *