Vår högläsningsbok

jan.15 005Alex Dogboy

När Alex är sex år flyttar hans mamma till Los Angeles med alla barnen ? utom Alex. »Du får inte följa med«, säger hon. Snart sticker också Alex pappa. Alex blir ett gatubarn i Honduras och lever med sin hund men överallt finns grymma människor. Bara några är vänliga. Det är ett fruktansvärt liv och hur kan Alex överleva?

Bokomslag till Tredje kärleken Tredje kärleken Alex Dogboy (del 2)

Alex är inte gatubarn längre men livet är ändå hårt. Han har ingen lust att gå upp på mornarna längre. Inget jobb, hans låtsasmamma är på sjukhus och den han älskar älskar en annan. Men så träffar han Zofi och livet blir ljusare igen.

Tredje och sista boken om Alex Dogboy. Han och Zofi är tillsammans igen efter att Alex varit i ungdomsfängelse. Zofi kämpar mot sitt limberoende, men får återfall. Alex tar henne till ett hem för missbrukande flickor. Han börjar sakna henne direkt och ångrar sig. När Zofi äntligen kommer ut bestämmer de sig för att ta tag i sina liv och lämna gatan. Men gång på gång förstörs deras planer eftersom polisen inte tar dem på allvar. Men de ger inte upp. Plötsligt händer en av de saker de drömt om. Zofi blir gravid! När barnet äntligen kommer känner Alex att han blivit vuxen på riktigt och bestämmer sig för att hädanefter bara kallas för Alex.

http://www.barnensbibliotek.se

På BARNENS BIBLIOTEKS hemsida kan du läsa mer om Monica Zak

Här är lite information om den duktiga författaren:

Monica Zak föddes i Dresden 1939 med en svensk mor och en tjeckisk far. De lämnade Tyskland i sista minuten. Efter gymnasium och journaliststudier började Monica på Aftonbladet i Stockholm.

1966 lämnade hon Sverige för att tillsammans med sin man segla till latinamerika. Resan var beräknad till att ta ungefär ett år, men Monica blev kvar i sex år och kom att tycka mycket om den latinamerikanska kulturen och människorna där. Under den perioden och under hennes många återbesök fick Monica mängder med intryck och upplevelser som skulle komma att bli stoff till många artiklar och böcker. Hennes huvudsakliga produktion är skriven för barn och ungdomar och hon ser dem som sin viktigaste publik.

  • Titlar av Monica Zak utgivna på Opal bokförlag:

Miljonpaddan »
Pumans dotter »
Spöken från hela världen »
Vampyrens tunga och andra spökhistorier »
Björn lindansare »
Pojken som levde med strutsar »
Alex Dogboy »
Tredje kärleken – Alex Dogboy »
Kasta syra »
Säg Alex, bara Alex »
Jag är en pojke med tur »
Dogboy är död : noveller »

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *