Aktuella händelser i Sverige och i omvärlden.

okt.2014 046 okt.2014 047

SAMHÄLLSKUNSKAP

Vi har förut berättat om att vi i klassen försöker att hänga med gällande vad som händer i Sverige och i övriga världen. Ett bra sätt är att titta på Lilla Aktuellt på UR.se, vilket är ett jättebra och intressant program som förmedlar nyheter, och tar upp olika angelägna problem och lärorika frågor. Det kan handla om hur man kan arbeta mot mobbning på skolorna, om att det är bra att röra sig, om olika idrotter, om artister, om demokrati och politik och om hur barn och ungdomar lever i olika länder. Lite tävlingar om aktuella händelser brukar det också vara.

Efter att vi har tittat och lyssnat på Lilla Aktuellt svarar vi på nutidsfrågor. Då testar vi våra kunskaper om aktuella händelser och diskuterar och argumentera om olika intressanta frågor och om vad vi lärt oss.

Det här gör vi varje fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *