Besök hos konstnären Bo Lundwall

Idag har vi varit på besök hos konstnären Bo Lundwall som bor i Hultsfred. Han berättade om sitt intresse för djur och natur och om hur han jobbar. Hans tavlor är fantastiskt fina och välgjorda! Man kan inte riktigt fatta hur han kan måla olika djur så bra. Bo sa själv att han har tränat i många år och att han studerar noga om hur djuren lever och om deras beteende, och han fotograferar mycket. Han vistas ofta i naturen för att kunna se djuren i dess rätta miljö. Han målar sina tavlor med akvarellfärger och med oljefärger. ”Hur gör för att måla vatten och djurens päls så verklighetstroget?”, frågade vi. ”Det handlar mycket om en känsla av hur det ska se ut och min erfarenhet”, svarade Bo Lundwall. Vi var jättenöjda efter besöket och inspirerade att prova själva !

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *