Upptäcka med QR-koder

QR-koder är väldigt användbart i förskolan då barnen på ett enkelt sätt kan upptäcka och se om saker precis när de vill. Det senaste projektet vi har börjat med är att göra fotavtryck av alla barn som vill. Barnen får själva klippa ut eller om de vill att en kompis ska hjälpa dem. Sedan har vi gjort så att de får välja om de vill göra en liten filmsnutt där de berättar att det är deras avtryck eller så tar vi bara en bild. Detta har vi sedan gjort till QR-koder. Vi jobbar med appen QloudQr som fungerar väldigt bra och är lätt att förstå. Bilderna på golvet har vi pedagoger klistrat fast när barnen inte har varit inne så de har inte vetat vart deras avtryck är plus att vi har smygit in lite andra fotavtryck. Väldigt kul och barnen är delaktiga och vill ha fler fotavtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *