Vad är SETT?

Vi IT-inspiratörer fick möjligheten att få åka på SETT 2017 i Stockholm i maj. Självklart ville vi alla fyra följa med för få ny input och inspiration till vårt jobb med IT i förskolan. Ärligt talat så var jag innan inte så insatt i vad SETT var för något. Vad står det för?

Så det tänkte jag skriva lite om.

SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation”. Jag har gått på ett SETT tillfälle och den var den i maj. Så jag skriver om den,hur upplägget var och hur jag upplevde denna konferens. Tror att SETT hålls i Sverige två gånger per år. Denna gång var vi i Kistamässan i Stockholm. I mässhallen var det många många utställare som vänder sig till lärare, förskolelärare, fritidspedagoger och skolledare. Lärarförbundet är bl.a. en stor samarbetspartner och de var representerade där. Runt omkring mässhallen fanns det olika föreläsningar som man kunde välja att gå på. Det gick många olika föreläsningar samtidigt så man fick välja den som tilltalade mest. Konferensen pågår under tre dagar. Vi IT-inspiratörer var där under en dag.

settdagarna.se kan man läsa mycket mer om innehållet och SETTs betydelse.

På hemsidan står det att ”SETT vill bidra till inspiration, ökad nyfikenhet och kunskap kring hur vi kan utnyttja nya sätt att arbeta mot högre måluppfyllelse i skolans alla nivåer.” 2017 blev det 6:e året som de genomförde SETT. ” Skandinaviens största mötesplats för det moderna och innovativa lärandet. I år hade SETT totalt 9880 besök.”

Så vad tycker jag då?

Otroligt roligt. Det var större än vad jag trodde. Det var många utställare som man kunde få input och nya idéer ifrån.  T.ex. olika bokförlag fanns med som visade litteratur. Ja det fanns mycket att titta på. Men såklart var ju föreläsningarna det som var viktigast och som jag fick ut mest av. I själva mässhallen gick man runt och tittade mellan de olika föreläsningarna.

Den föreläsningar som jag gick på var bra tycker jag. Jag kunde ju inte gå på alla men försökte välja ut de som kändes mest intressant  för mig. Tycker att föreläsarna hade hög nivå, en del var författare till facklitteratur. Den föreläsning som jag tyckte mest om hette ”Lärande för hållbar utveckling-möjlighet till ett förändrat lärande” av Sanne Björklund. Den föreläsningen tänkte jag försöka berätta mer om i ett annat inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *