Qr-kod i förskola

Det är många förskolor som börjat intressera sig mer för qr-koder. Många av förskolorna i Hultsfreds kommun har qr-kod med som metod i sitt priomål Språkutveckling.  

Har man egna bilder från verksamheten som man vill göra qr-kod av är att rekommendera att man lägger bilden i molnet på ditt Office 365- Hultsfreds kommun och sedan gå till skapaqrkod.se. Vill man spela in en ljudfil och göra en qrkod av tycker jag att. appen “Cloud qr” är smidig. 

En bra qr-avläsare för barn är appen  “qr läsare”. Har du tex länkat qrkoden till en youtube klipp hindrar appen barnen att kunna klicka vidare till andra klipp. Den visar bara det klippet som du har länkat till. 

När man gör qrkoder med färdigt material från nätet. Tänk på upphovsrätten. Från ur.se finns material som är fritt fram att använda. 

Ett bra sätt att dokumentera språkutveckling med qr-kod är att spela in en ljudfil med ett eller flera barn som berättar vad de har målat. Teckningen är kopplad till just det tema eller projekt som ni jobbar med på avdelningen. Barnet pratar kanske om färger, målarteknik, berättar, förklarar och använder då och utvecklar sitt språk. Det blir dokumenterat på qr koden som klistras fast bredvid teckningen. Tex barn kan själva läsa av koden om teckningen sitter uppe. Eftersom teckningen är kopplad till ert projekt som i sig är kopplad till ert priomål kan ni använda er av dokumentationen (qrkoden) i ert kvalitetsarbete. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *