Pic collage kids

När jag och mina kollegor gör dokumentationer på det som vi har gjort med barnen använder vi oss nästan bara av appen Pic collage. Ofta tar vi bilder med ipaden som vi sedan på ett lätt och smidigt sätt kan föra över till appen. Det finns två appar Pic collage och Pic collage for kids. Jag rekommenderar Pic collage for kids då det är utan reklam. Båda apparna är gratis. Med appen kan man lätt flytta och ändra storlekarna på bilderna, ändra färg och lägga till olika mönster på bakgrund och lägga till text och även olika ikoner. 

Här är ett exempel på en dokumentation som jag har gjort med Pic collage. Loggan till höger kommer alltid med. Tänk på det när du skriver text. Den dölj av loggan om texten ligger i högra hörnet.
Pic collage for kids
 

Tyvärr kan vi inte printa ut från våra ipads på den förskola som jag jobbar på.  Så för att skriva ut collagen måste ipaden kopplas ihop med datorn och sedan föra över dokumentationerna till datorn där de kan skrivas ut. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *