Boken med stort B

Så kom den då, äntligen. Boken som jag så gärna ville läsa. Boken som jag tänker är viktig i mitt arbete som pedagog. Boken om förmågorna i Big 5. Jag har, som kanske fler med dig, använt mig av djuren och läst på om dem i artiklar och på nätet. Men att läsa en hel bok om ämnet kommer vara nyttigt.

Jag tyckte nog att inledningen tyngde mig först. Jag funderade en del på vad det skulle leda till. Svanelid skriver att det finns väldigt många som har åsikt om skolan. Och han har ju rätt. Vi har alla varit där. Vi vet hur det skall vara så klart. Men jag tänker att vi pedagoger aldrig får sluta ha lust att utveckla oss och att pröva nya saker. Jag menar inte att vi måste förkasta allt gammalt. Snarare tvärtom. Det kan vara modigt att bevara det gamla. Och viktigt. Men ändock behöver vi förändra oss.

Skolan är ett slags minisamhälle. Skolan måste hinna med utvecklingen. Ser samhället ut som det gjorde när vi var små? Nej inte allt är sig likt precis.

Jag återkommer med en recension så fort jag kan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *