Book creator!

Eleverna har nu läst om sitt djur och fyllt i sin sexfältare. Nu ska de sammanställa det de lärt sig till en faktatext. Denna gången väljer jag att använda mig av appen Book creator. Där ska eleverna få göra en egen liten bok om sitt djur. De ska få söka bilder på nätet och skriva in text. De ska även få läsa in sina meningar. De elever som har svårt med att just skriva hoppar över det momentet och pratar bara in sin fakta. Vid senare tillfälle kan de lyssna på vad de talat in och sedan skriva meningarna.

Jag visar eleverna grunderna i appen. Hur de skapar en bok, lägger till bilder, text och ljud. Sedan får eleverna påbörja sitt jobb. Det blir ett väldigt kreativt arbete där eleverna tar stort ansvar för att skapa sina egna faktaböcker. De är väldigt noga med såväl innehållet som designen. De hittar funktioner som jag inte visste fanns och gör väldigt fina böcker.

Slutligen visar jag även hur de söker efter en film om sitt djur på youtube och länkar den i boken. Även detta klarar eleverna galant och väcker en stor entusiasm att hitta just den rätta filmen som visar något speciellt just om deras djur.

När böckerna är klara är inte bara jag väldigt nöjd med elevernas jobb utan även de själv. Därför bestämmer vi oss för att visa upp dem för förskoleklassen. Eleverna delas in i två grupper och visar upp sina böcker för sexåringarna som går ifrån lektionen med massa kunskap om svenska skogsdjur och förhoppningsvis en längtan efter att själva kunna läsa, skriva och skapa egna böcker!

Book creator är en väldigt rolig app och vi hoppas på att kunna använda den fler gånger under året.

Här kan ni se hur böckerna blev. Tyvärr kan jag inte fixa så elevernas filmer går att se, men arbetet om djuren i övrigt fungerar! Klicka på länkarna så ska böckerna visas som en liten film.

Räven
Vargen
Haren
Haren
Haren
Lodjuret
Räven
Haren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *