Fortsättning på arbetet om sommaren!

Jag är emot att rita fina sommarminnen efter sommarlovet eller skriva berättelser om vad man gjort på sommaren. Det finns alltid elever som inte gjort den där häftiga resan eller varit på de stora nöjesfälten…

Men visst kan man prata sommarlov och sommar första veckan i skolan ändå! Tidigare i veckan skrev vi sommarordlistor. Idag var det dags för meningar om sommaren. För att inte hamna i allt detta med resor och stora upplevelser vänder vi på steken och funderar över vad vi INTE gjort i sommar. En övning som blir lite rolig och klurig då man tillsammans med sin kompis måste komma överens om fyra saker som ingen av dem gjort. Först gör vi några exempel tillsammans på tavlan där vi pratar kring vad en mening är, stor bokstav, punkt och mellanrum mellan orden. Sedan blir det planering, skriva på datorer, rita, klippa och klistra på gröna fina sommarpapper!

 

 

 

Vill du läsa mer om hur man bygger upp skrivarbete kring ordlistor och meningar läs då gärna min bok:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *