Engelska-ett nytt spännande ämne!

I år har vi engelska på schemat. Två gångerna veckan har vi 20 minuter då vi ska lära oss engelska. Första lektionen ägnade vi oss åt att fundera på vad ett språk är och att vi talar olika språk i olika länder. Vi tittade på Google-earth och kollade in var England finns, att det faktiskt inte är så himla långt bort. Sedan funderade vi på vad vi redan kan för engelska ord. Allt vi kom på samlade vi på ett bläddeblock.

image

Tänk vad mycket engelska vi redan kan!

Detta kommer bli avstampet i min engelskaundervisning. Nu ska vi alla lära oss att berätta vad vi heter, hälsa, färgerna osv. För att lära oss detta har jag tagit en helt underbar serie på Barnradion till hjälp: Meka med engelska.

Vi började med att lyssna på det första avsnittet, ca 10 min långt. Efter programmet funderade vi på vad Arne hade lärt sig egentligen? Att hälsa, att berätta vad han heter och att säga att det var trevligt att träffas. Artighetsfraser, som någon i klassen kunde och som vi skrev några av på blädderblocket. Nu gäller det att alla ska lära sig. Vi säger i kör och tränar på uttalet.

image

Vi tränar två och två och det blir en liten teater som vi spelar upp. Detta låter vi ta några engelska lektioner innan vi ger oss in på nästa avsnitt. Fokus ligger på att prata och lära oss nya ord och fraser, men vill man kan man ta stöd i våra skrivna ord och fraser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *