Storm, presentaskar och monster!

Det är tufft att vara anställd hos Kim Leksaksson! Det händer mycket på en vecka!

Förra veckan började med ett besök av Kim själv i egen hög person. Med sig hade han ett gäng bluebotar. Kim förklarade och visade hur bluebotarna fungerade och att vi nu skulle få lära oss att prata ett nytt språk, programmeringsspråket, som vi människor använder för att kunna få maskiner att göra olika saker.

IMG_4772

Eleverna fick olika instruktioner och uppdrag vart de skulle föra bluebotarna. En lärorik och uppskattat stund tillsammans med Kim ”Johan” Leksaksson! Grejerna fick vi sedan ha kvar och fortsätta träna på programmering!

image image

På eftermiddagen nåddes vi av ett tråkigt meddelande av Kim. Fönstrena hade lämnats öppna på fabriken och stormen utanför hade blåst ner leksakerna på golvet. Vi fick hjälpa till att räkna och föra in sakerna i ett diagram. Sedan funderade vi över vilken leksak det hade trillat ner flest av och minst osv. Vi skrev en saga om stormen med inledning, problem, lösning och slut.

IMG_4777

Vi hjälpte sedan Kim att packa presentlådor att ge till barn som inte har några leksaker. Det fick inte kosta mer än 300kr. Klurigt! Sedan skrev alla en text om sin presentask och funderade kring vem man skulle vilja skänka den till.

Avslutningsvis plockade vi fram våra logiska block och försökte bygga monster av de geometriska figurerna. Slutresultatet ritades av och blev förslag till nya monsterloggor till Kim.

IMG_4818 IMG_4819

Kim kom tillbaka till klassen en gång till denna vecka och vi fortsatte vårt jobb med programmering. Nu skulle vi inte bara styra över robotar utan vi skulle lära oss att skriva och läsa av programmeringskommandon. Spännande och lärorikt att allt måste ske i en speciell ordning annars blir det tokigt! Så småningom ska vi bygga vidare på detta och koppla in svenska i det hela också.

image

image

image

Nästa vecka kommer vi bygga vidare på uppdraget med de geometriska formerna och arbetet i fabriken börjar lida mot sitt slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *