Våra ord blir till meningar som blir till en text!

När vi kom in i klassrummet idag fanns redan våra ord på tavlan. Tillsammans försökte vi komma på meningar där orden ingick, meningar som handlade om våren. Vi pratade om hur vi kunde variera början av meningarna så inte alla meningar började med: På våren… En utmaning för de som tycker det går lätt att skriva meningar. Vi pratade även om hur vi kunde få med två stödord i en mening och på det sättet skriva en längre mening. Även det en utmaning!

När texterna var klara klistrade vi fast dem på våra vårteckningar och tränade på att läsa dem. I slutet av lektionen fick alla läsa upp sina texter och visa sina bilder. Tänk vilken skillnad sedan början av ettan då vi bara skrev korta meningar där jag bestämt början. Då kunde inte alla läsa upp sina meningar utan berättade om sina bilder. Vilken utveckling!!!

image

image

image

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *