Min PP-vägg ändrar form!

När jag tog emot min förra etta ville jag göra målen med vårt arbete tydliga för mina elever. Vilka mål vi jobbade mot och hur vi skulle arbeta för att ta oss fram dit. Med inspiration från andra duktiga pedagoger utformade jag min pp-vägg. Mer om den kan du läsa här.

Under året ändrade jag mitt arbetssätt för att få in min pp-vägg på ett naturligt sätt i min undervisning. Jag försökte börja och sluta varje arbetspass vid min pp-vägg och göra eleverna uppmärksamma på vad vi jobbade mot för mål varje lektion och på vilket sätt vi gjorde det. PP-väggen  hade en naturlig plats framme vid tavlan där den var lättillgänglig.

image

Men som ni ser själva tar den galet mycket plats och det blir väldigt många intryck framme vid tavlan, vilket min chef och specialpedagog lite fint gjorde mig uppmärksam på när jag nu skulle ta emot denna ettan som inte mår så bra av för många intryck. I år har jag gjort en liten mindre variant av pp-väggen längst ner i klassrummet där vi har våra samlingar på mattan.

image

Vi pratar ofta om våra planeringar, men långt ifrån varje lektion i den här klassen.  Och jag har under en tid gått och funderat över hur jag ska komma tillbaka till detta, för jag saknar den delen av min pp-vägg, att prata oftare kring målen och hur vi jobbar för att nå dit. Att knyta ihop lektionen med hjälp av pp-väggen. Det jag inte saknar är det röriga intrycket den ger. Tycker om mitt klassrum mer rent och fritt från intryck. Vilket också har lett till tankar om hur jag kan utforma mitt pp-jobb med eleverna så jag behåller det jag saknar, pratet kring mål och arbetssätt, men tar bort det jag inte saknar, själva väggen.

Idag satt vi i samtal med vår kloka specialpedagog och i samtalet träffar hon huvudet på spiken vad det gäller just detta. Vi pratar om rutiner och tydlighet i mål och struktur för lektioner. Och mina tankar började snurra och kanske, kanske har jag kommit på nått som kan passa  mig just nu, med den gruppen elever jag har just nu. Men tanken måste gro och klarna lite innan jag delger er här. Återkommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *