Älgvecka!


Den här veckan har vi haft älgvecka i ettan och förskoleklassen på Venhagskolan i Målilla! Älgjakten drog i gång i skogarna denna vecka och många barn har mammor och pappor som ger sig ut i tidiga morgontimmar för att skjuta älgar.

Vi har tillverkat egna älgar som gömts ute i skogen. På idrotten blev det älgjakt och samarbetsövningar. Viktigt i ett jaktlag.

IMG_1900[1]

Vi gjorde också ett besök i Målilla älgpark där vi kunde komma riktigt nära  skogens konung, klappa och mata.

image

Maria som jobbar där berättade om älgarna och visade deras stora tänder och horn.

image

Vi spenderade hela dagen i parken och grillade korv och njöt av höstsolen. Väl hemma på skolan igen hann vi skriva en diktering om dagen, där vi letade efter veckans bokstav, Ää, och strök under de ord vi kunde läsa.

Vi har också ägnat vårt praktiska bokstavsarbete åt finmotoriska övningar i älgens tema. Vi har gjort älgar av hand- och fotavtryck. Vi har pärlat älgar och rävar och vi har byggt älgtorn.

imageimageIMG_1888[1]

På fritids har de bakats älgskitar, goda chokladkakor, som vi mumsade på medan vi tillsammans med förskoleklassen såg en faktafilm om älgen och en saga om älgen, Gittan och älgbrorsorna.

På no lektionerna jobbar vi med att lära oss så mycket som möjligt om älgen, men det blir ett annat inlägg.

2 reaktioner på ”Älgvecka!”

  1. Pingback: No | Pearltrees
  2. Hej Anna!

    Härlig läsning, vi börjar med Älgen nästa vecka, jag är nyfiken på er älgjakt i skogen! Vi du berätta mer om den? Ni ritade älgar och gömde dem i skogen….

    Vänligen Anna-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *