Utedag!

Idag bytte vi ut vårt vanliga klassrum mot underbar utomhusmiljö! Efter samlingen på mattan tog vi oss en halvtimmes promenad upp till Hesjön! Mycket välvårdad och fin badplats mitt i skogen.

image

Väl framme bjöds det på smörgås och saft. Mysigt att fika utomhus. Sedan blev det fullt skoljobb. Maggan och jag hade förberett fyra olika lektioner utomhus, ma, so, no och bild. Vi delade gruppen i två delar och så körde vi igång. På min första station hade jag matte. Nästa vecka kommer vi jobba med geometriska figurer i matteboken och vi tog tillfället att introducera, eller kanske repetera dem idag.

image

Eleverna är rätt så bekanta med dessa former från förskoleklassen. Min station var en uppdragsstation. Eleverna fick ge sig ut i skogen och leta former. Vad i naturen har formen som en cirkel.

image

Kvadrat, rektangel och triangel.

image image image

image

Samtidigt hade Maggan en so-lektion. Där pratade de om återvinning och vad man kan göra för att hålla naturen ren och frisk och repeterade allemansrätten.

image

Nästa runda hade jag en no-lektion. Vi håvade i vattenbrynet och letade efter småkryp som vi tittade närmare på i lupp.

image image

Samtidigt hade Maggan en bildlektion. Vi målar mycket mandala i skolan och idag fick eleverna i grupper göra naturmandala!

image image image

Efter hårt arbete var det dags för fri lek. Oj vad roligt det är att leka i skogen bland träd, sten och blåbär. Maggan och jag passade på att grilla hamburgare och tillslut kunde vi mätta många hungriga magar.

image

En underbar dag med glada och duktiga elever var slut och det blev en lite långsammare promenad tillbaka till skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *