Fjärilars liv!

I slutet av vårterminen jobbade vi med NTA: lådan ”Jord” i min etta. Ett fantastiskt roligt område som eleverna älskade! Som påbyggnad kommer sedan NTA- lådan ”Fjärilars liv”. Vi som har no i år 1-3 bestämde att vi skulle ta hem lådan och köra temat tillsammans i början av höstterminen. Nu fick jag ju börja med en ny etta, men jag bestämde mig för att köra på det vi hade bestämt ändå. Så vi satt oss ner och gjorde en gemensam PP, men jag fick göra lite avdrag i den för att den skulle passa min etta. När vi arbetat ett tag insåg jag att även min förenklade version var lite för svår såhär i uppstarten av ettan och målet med dokumentation har vi fått hoppa över då det blir för svårt för många och tar udden av upplevelsen. De andra målen har vi fortsatt att jobba mot och är snart framme!

image

Vi fick våra larver torsdagen den 3 september, och tyvärr hade de nog varit på vift ett tag, så larvstadiet blev inte så långt som vi hoppats och bara efter en vecka hängde det små puppor i burkarna.

image image

Pupporna flyttades in i ett fjärilshus och över en helg förvandlades de till fjärilar!

image

Mycket spännande arbetsområde som engagerar eleverna! I fredags hade vi fjärilssläpp innan vi tog helg.

image

Nu har vi bara ett par uppgifter kvar att göra innan vi kollar av om vi mått målen! Jag hoppas på att återkomma med inlägg om bedömningstillfällena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *