PP – Addition och subtraktion inom talområdet 0-20

Här kommer min PP som vi jobbar efter i matematik. Förra året körde jag många små PP:er men trivdes inte alls med det. I ettan handlar mycket av det man gör att bara befästa tal inom talområdet 0-20 och addtion och subtraktion inom samma talområde. Så i år testar jag en mer heltäckande PP och så får vi se hur det funkar.

Längst upp på min PP-vägg kan man hitta inledningen till området. Sedan kommer målen som alla är uppdelade i tre steg och som man kan läsa mer om i PP:n och matrisen.

image

Längst ner ser man olika bilder som visar vilka olika arbetssätt vi kommer använda oss av. Bilderna symboliserar att lyssna på fröken (inte jag på bilden dock) spela spel eller leka mattelekar, utomhusmatematik, leka affär, räkna i matteboken, jobba alla tillsammans eller jobba själv.

Man visar vad man kan i samtal med med mig. Jag kommer då göra olika övningar med plockmaterial där eleverna får tillfälle att förklara och beskriva vad de gör och hur de tänker. Tillsammans fyller vi samtidigt i målboken. I målboken finns samma målblad som finns på PP-väggen. Jag kommer återkomma till dessa bedömnings tillfällen när jag genomför dem i undervisningen.

Nästan varje mattelektion börjar vi och slutar vid PP-väggen där vi pratar om vilket mål lektionen kommer handla om idag och vilket arbetssätt vi kommer använda oss av.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *