Ny utformning av klassrummet!


I år har vi möblerat om ettans klassrum och fått tänka mycket nytt. Tillsammans med vår specialpedagog har vi försökt forma en trivsam miljö för inlärning som inte distraherar och tar fokus från eleverna.

image

Längst bak i klassrummet har vi vår matta där vi samlas på morgonen för att gå igenom dagen och dra almanackan, innan lunch för att läsa högt, och sist på dagen för att sammanfatta dagen och blicka framåt mot vad morgondagen kommer handla om.

image

Här finns bildstöd för att få ordning på dagarna i veckan och om det händer något speciellt om dagarna. Även dagens aktiviteter sätts upp i form av bilder. Dessa finns sedan framme på tavlan i båda våra arbetsrum så vi kan återgå till bilderna och se vad vi ska göra sedan.

image image

Längst bak i klassrummet finns också en hörna med lite spel, plockmaterial, pennor och målarbilder och våra brevkorgar där vi samlar arbetsmaterial som inte är klart.

I år har vi bord i klassrummet istället för bänkar. På det sättet kan man inte lockas att plocka fram något innan det är dags. Borden är även utmärkta att ha när man jobbar mycket med datorer!

image

Längst fram vid tavlan har jag i år försökt skala av så många intryck som möjligt. Ni som följt mig minns kanske att jag hade alla mina PP:er på min PP-vägg bredvid tavlan…

image

Nu finns här mitt runda bord att sitta och jobba vid, elevernas pennburkar som de kan gå och hämta eller jag dela ut när pennor, saxar och lim behövs.

image

Jag har min lilla hörna för dator och material jag behöver vid lektionerna. Och så mitt bord med elevernas böcker och material som inte kan ligga i bänkarna längre.

image

Det finns absolut massa mer intryck att skala bort, men vi är en bit på väg i alla fall.

En reaktion på ”Ny utformning av klassrummet!”

  1. Möblering är mycket bra och inbjudande, bord tar betydligt mindre plats en bänkar och ger dessutom en känsla av mer rymd i rummet. Att använda sig av bilder för aktiviteter och samordning är en rolig och innovativ idé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *