Praktisk bokstavsinlärning!

Idag har vi haft vår kreativa torsdag. Veckan börja gå mot sitt slut och många elever börja få lite svårt att koncentrera sig. Så torsdagseftermiddagen använder vi till lite praktiskt arbete kring bokstäverna. Vi gör tre olika stationer, idag var det en bygg station, en pysselstation och en bildstation. På alla stationer gjordes det något som kunde relateras till bokstaven S. Spindlar, sugrörsmålningar och skyskrapor (vet att den är lite tveksam…).

image

Vi startade men en genomgång om vad de olika stationera skulle innehålla och vem som skulle börja på vilken station. Vi förklarade hur vi skulle rotera och försäkrade många gånger att alla skulle få göra allt!

På min station gjordes det sugrörsmålningar. Tre färger fick man välja och sedan var det bara att stänka och blåsa. Fina tavlor blev det!

image image image

På Maggans station pysslades det fina spindlar!

image image image

Och ute i korridoren byggdes det skyskrapor!

image

 

Detta är inte bara en rolig lektion där eleverna får tillfälle att röra på sig. Det ger förutom möjlighet att jobba mot några av målen i bild även massor av finmotorisk träning inför bokstavsformande till våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *