Att skriva sig till läsning – andra veckan!

Den här vecka jobbar vi med bokstaven S. Vi har pratat om hur man ljudar samman två bokstavsljud och vi kan nu ljuda ihop ordet sa. Ett viktigt ord då vi skriver våra dikteringar. Nu kan alla börja leta efter ord som de kan läsa i texterna!

Precis som när vi jobbade med bokstaven A fick vi några ledtrådar även denna vecka för att lista ut vilken bokstav vi skulle jobba med. Vi beskrev bokstaven s läge i alfabetet med hjälp av olika lägesord. Vi gjorde ljudanalysövningar tillsammans, sjöng Majas alfabetssång och såg Livet i bokstavslandet.

Även denna vecka har vi listat S ord i vår bokstavsbok.

image

Och så har vi skrivit meningar om sommaren.

image

En reaktion på ”Att skriva sig till läsning – andra veckan!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *