Narrativa genren!

Efter vårt besök på Kronanutställningen i Kalmar där vi träffade kommisarie Blomkvist och hjälpte henne hitta de försvunna mynten till Kronans skatt bestämde jag mig för att låta elevernas entusiasm och engagemang för ämnet få följa med in i skrivandet. Denna gången i form av en saga.

image

Vi repeterade fyrfältaren och skrev upp fyra ord på tavlan som skulle finnas med någonstans i sagan: skatt, kista, skepp och mynt.

image

Eleverna fick för första gången fylla i en fyrfältaren helt själva. Denna sista gång som vi skriver en narrativ text i ettan ville jag inte att de skulle jobba två och två. Den här gången passade det att jobba ensamma. Jag ångrar lite såhär i slutet av läsåret att vi inte jobbat själva någon gång då och då. Det hade varit roligt att ha en sådan text från i höstas att jämföra med. Men det får bli en såndär grej att komma ihåg för framtiden.

Sagorna har sedan fått växa fram på datorn. Då texten var klar har de fått sitta två och två och tillsammans bearbeta texterna med hjälp av läsfixarna.

image

Texterna har sedan skrivits ut och klippts och klistrats fast på fina bilder! Vi har den här gången även jobbat med konturerna i bilderna.

Alltsammans satt vi sedan ihop till en bok. Böckerna ska sedan läsas upp för klassen.

imageimage imageimage

En reaktion på ”Narrativa genren!”

  1. Tack! Detta var precis vad jag behövde. Ska sätta mig ner nu när det har lugnat ner sig och göra ”dina” planscher.
    Du ger mig många värdefulla tips!!!!
    TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *