Kim Leksaksson på besök!

I måndags kom det sista uppdraget från Kim Leksaksson till oss. Han vill att vi ska rita och tillverka en egen leksak. Vilken lycka! Och inte nog med det, han skrev också att han kommer till oss på skolan för att hjälpa oss att avsluta uppdraget. Hur spännande som helst!

image

Sagt och gjort, idag kom Kim Leksaksson till oss i ettan och tvåan på Venhagskolan!

image

Han visade och lärde oss att rita egna leksaker i datorn. Han visade oss ett program som är webbaserat och som heter tinkercad! Där använder man sig av olika geometriska figurer och andra former för att göra sina ritningar.

 image

Fröken kan meddela att eleverna lärde sig detta bra mycket snabbare än vad jag gjorde, även om jag mot slutet av dagen faktiskt kunde få ihop en liten mojäng!

image

Här håller Freya och Agnes på att rita sitt slott.

image

Och Liam och Ebbe gör ett svärd.

Våra ritningar sparar vi sedan ner på ett minneskort som sätts in i Kims leksaksmaskin! Eller en 3D skrivare som man också kan säga! 😉 Skrivaren kommer få arbeta hård dagarna framöver för att tillverka alla våra saker som våra duktiga barn i ettan och tvåan ritat!

image

Tänk att sagan som vi läste för några månader sedan och arbetet vi gjort med leksaksfabriken plötsligt blev på riktigt! Skolarbete när det är som bäst!

En reaktion på ”Kim Leksaksson på besök!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *