Dubbelt och hälften och beskrivning!

För en tid sedan fick vi ett uppdrag av Kim Leksaksson i vår Leksaksfabrik. Trollen som tillverkades i fabriken var inte riktigt bra. Vårt uppdrag var att fixa till dem så de blev bättre. Hatten skulle bli mindre, rosetterna hälften så många, men svansen dubbelt så lång. I par fick eleverna lösa problemen och rita det nya trollet!

image

Trollet flyttade sedan in i svenskaämnet och uppgiften blev att beskriva trollet. Var bor trollet? Vad heter det? Vad tycker det om? Vad kan det? Vad tycker det inte om? I par planerades arbete och sedan skrev de vid datorn. Som vanligt ritade de också och klistrade in det i Leksakstidningen.

image

Roligt att få in beskrivningar! Jag följde upp detta senare då vi skrev en saga tillsammans. Nästa steg är att eleverna själv ska få använda sig av en beskrivning när de skriver sagor!

En reaktion på ”Dubbelt och hälften och beskrivning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *