Livet i Bokstavslandet!

Livet i Bokstavslandet är en serie på 16 avsnitt som handlar om våra kära bokstäver. En serie liknande ”Fem myror är fler än fyra elefanter” fast lite modernare. Jag och eleverna i min klass har älskat detta program och det har varit ett givet inslag varje vecka när vi introducerat en ny bokstav. Nu är vårt bokstavsarbete avslutat och där med även Livet i Bokstavslandet. Man blir så glad när UR satsar vidare på denna underbara serie och gör åtta nya avsnitt. Denna gången fokuserar de på stavning. Ett program handlar t.ex. om bokstaven G som låter som J, ett annat om S och J när Dick blir sjuk. Dessa avsnitt lämpar sig kanske mest för åk 2 och 3, men jag tänkte att mina ettor ska få se avsnittet om vokaler och eventuellt även om dubbelteckning redan nu under åk1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *