Bäckeby Gård!

I onsdags gjorde vi studiebesök på Bäckeby Gård! Oj så spännande det är att få ge sig iväg från skolans område och uppleva en annan miljö. Att få möjlighet att se allt det där som vi prata om, sett på film och skrivit om är pricken över i:et. De är ju galet stora de där kossorna när man kommer nära inpå dem! Och nyfikna! Speciellt den här damen som kollade in oss riktigt noga när vi dundrade in i hennes hem!

image

Andra visade mindre intresse för oss…

image

 

Vi hade även förmånen att få se en hel massa söta små kalvar.  Allra sötast var nog den här lilla tjejen som fötts under natten!

image

Vi fick även traska ner i mjölkningsgropen och kolla in utrustningen som fanns för att mjölka. Detta har vi pratat mycket om innan besöket och var också sådant som många kom ihåg efteråt. Vi fick även se tanken där mjölken samlas i väntan på mjölkbilen.

image

image

Utanför ladugården stod en del av alla de maskiner som finns på en bondgård uppställda. Till alla barnens glädje fick man provsitta dessa gigantiska maskiner!

image

Efter en mycket lärorik guidning blev det en liten fika. Mjölkprodukter såklart! Mjölk, youghurt, knäckebröd med smör och ost!

image

När det i nästa vecka är dags att avrunda detta arbetsområde hoppas jag att detta studiebesök bidragit till att det vi läst och pratat om befästs på djupet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *