Arbetsområden under ettan!

Här kommer de arbetsområden jag jobbat med och kommer jobba med i min etta i mina ämnen sv, ma, no och teknik.

Vi lär oss läsa och skriva– ett stort område son innefattat att lära sig alfabetets alla bokstäver, hur de låter och formas, hur de ljudas samman till ord och meningar, att kunna skriva ord, meningar och en enkel text.

Sagor – att förstå hur en berättelse är uppbyggd med inledning, problem, lösning och slut, att kunna hitta dessa delar i en läst saga, men även att själv kunna hitta på och skriva en sådan, där den delas in i meningar, med stor bokstav och punkt.

Läsförståelse – en utökning av vårt arbete med läsfixarna där eleverna får ett större ansvar, där läsning och skrivandet sätts i fokus. ( påbörjas efter påsk)

Gemensamt naturtema – ett arbete tillsammans med tvåan och trean som löper över hela läsåret, där vi jobbar med årstiderna och lär oss om hur växter och djur har det under de olika årstiderna, utedagar tillsammans med naturstudier.

Vi börjar med teknik – första uppstarten av teknikämnet, vi lärde oss begreppet teknik betydde, vad som är teknik och tittade på teknik vi har omkring oss.

Vatten – två gemensamma dagar med tvåan och trean och lite arbete i klassen där emellan, många undersökningar och dokumentation av dem på de gemensamma dagarna, fördjupning av ämnet i klassen

Mjölkens väg – ett teknikområde som blandas med lite no och sv. Vi läser om mjölkens väg från bondgården till frukostbordet, tittar på hur andra system påverkar mjölkens system. Vi lär oss samtidigt om kossan, mjölken och bondgården, men det är systemet som står i fokus.

Leksaksfabriken – ett matteområde tillsammans med tvåan som i stort handlar om problemlösning. Vi har även vävt in lite sv med berättelseskrivning och beskrivningar.

Jord – ett NTA tema  där vi lär oss om det viktigaste i naturen – jorden, vad som finns i den och hur den fungerar.

Antalsuppfattning inom talområdet 0-20, addition och subtraktion inom talområdet, men även i ett utvidgat talområdet upp till 100 – många små planeringar till en början, som sedan blev en mer övergripande då stegen framåt är små, laborativ matematik blandad problemlösning och siffror och tal i vår mattebok.

4 reaktioner på ”Arbetsområden under ettan!”

  1. Hej! Vad roligt att du gillar min blogg! Absolut kan du få ta del av målboken! Återkommer med ett inlägg inom kort.Anna

  2. Hej!
    Vilken inspirerande blogg du har. Blev intresserad av din målbok i åk 1, skulle man kunna få ta del av den?

    Med vänlig hälsning, Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *