Kompost!

Igår pratade vi om vad en kompost är. Där hade de flesta barnen full koll. Många hade en kompost hemma. Vi såg en kort film om kompost och plockade sedan fram vår jord och våra maskar. Vi fyllde en glasburk till 2/3 med jord. Efter det fick maskarna flytta in. Eleverna sprang sedan ut på skolgården och letade efter löv och gräs. Tillsammans med lite äppelskal hamnade det i glasbruken.

image

Vi ska nu följa livet i glasbruken och se om växtdelarna kommer försvinna. Vi satt ett svart papper runt burken och hoppas på att maskarna ska våga ända fram till glaset så vi får se lite gångar när vi kikar nästa gång!

image

2 reaktioner på ”Kompost!”

  1. Hej

    Har du möjlighet att lägga ut din grovplanering över vad ni har/ska jobba med under hela år 1 ? Alltså teman med mera

    Tack på förhand.

    Linn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *