Önskningar!

Idag hamnade fyra av elevernas önskningar på tavlan, fyra önskningar om vad de vill lära sig om vintern. Varför blir det kallt? Varför blir det snö? Varför flyttar fåglarna? Varför måste vi mata fåglarna?

Min fråga till eleverna var, har vi fått svar på någon av de här frågorna än? De två första var de helt överens om att de hade vi inte fått svar på. De två sista var de lite mer tveksamma. Vi hade ju pratat om det, men kunde de det bombsäkert, nja… nej det kunde de nog inte.

Jag berättade att vi skulle se två korta filmer om vintern och att deras uppdrag var att lyssna extra noga efter svar på de här fyra frågorna. Vi såg på ”De fyra årstiderna” och ”Vintern är här”. Efter varje film stannade vi och tittade på frågorna igen. Vi gjorde tankekartor runt varje fråga med stödord om det vi lärt oss. Tankekartan fick finnas kvar på tavlan till eftermiddagens svenskalektion.

Då skrev vi tillsammans en text utifrån tankekartorna som vi sedan skrev ut och jobbade med språkträning. Vi letade efter bokstaven B som är veckans bokstav. Vi letade efter ordet och som vi ska jobba mer med under slutet av veckan. Vi räknade ringar och meningar. Vi tränade på att läsa och strök under de ord vi kunde läsa. Slutligen ritade vi en bild till texten.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *