Vi-känsla!

Slutet av förra terminen kantades av mycket bråk på rasterna. Det var allt från meningsskiljaktigheter till att retas och säga fula ord, till att slåss. Den här terminen startade vi upp med att påminna oss om våra klassregler vi bestämde för fem månader sedan.

 image

Vi fortsatte med att prata om hur vi skulle nå dit! Vi skrev ner olika saker som är bra att komma ihåg, som tex vad kan man leka på rasten, vad gör man om man är ensam, vad gör man om det uppstår problem på rasten och slutligen  hur gör vi för att tysta ner oss igen när det blir oroligt i klassrummet! Eleverna vet ju precis hur man ska göra och hur det ska vara, men många har svårt att göra verklighet av det i stundens hetta!

Vi har nu gjort en hel vägg med regler, tips och idéer för att det ska bli trivsamt tillsammans!

image

Tanken är nu att återgå till denna vägg med jämna mellanrum för att påminna. Vi ska också börja ha samarbetsövningar varje vecka, för att stärka vi-känslan. Vi ska se avsnitt av Ugglan och kompisproblemet och läsa och samtala om vänskapstexter.

På rasterna hoppas jag få hjälp av de äldre barnen på skolan att organisera lekar som kan sysselsätta de yngre eleverna.

Hur gör ni för att skapa vi-känsla och minska på bråken?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *