Visuellt stöd!

Jag gillar struktur och ordning. Jag tycker om att ge stöd i form av bilder. Dessa två tillsammans har gjort att jag använder mig av följande stöd för eleverna.

Vi börjar morgonen med almanackan då bi flyttar den gröna plutten och tillsammans säger dagens datum, månaden och året. Vi läser av morgonens temperatur och skriver upp den och vi hittar rätt väderbild.

 image

Efter detta kollar vi in veckoschemat, vilken dag var det idag, händer det något särskilt, då som idrott, bibliotek, läxor osv. Här tränas också begrepp så som idag, igår, i morgon, i förrgår, i övermorgon.

image

Tillsist kollar vi in dagens schema och jag berättar kort vad som kommer hända under dagen och vilka vuxna eleverna kommer träffa under dagen.

image

Efter detta kan dagen ta sin början!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *