Kommunicera!

Vårt teknikarbete går vidare! Vi har hunnit se några olika ”Mitt liv som grej” och skrivit upp punkter på varför de grejerna är bra. Vi har också hunnit titta på ”Grej och Mojäng” som är en teknikserie från UR för förskolan, men jag tycker den funkar bra i ettan också!

Vi har sett avsnittet ”Flyter” och repeterat det vi upptäckte i vårt vattentema, vad flyter och vad sjunker? Vi har också diskuterat oss fram till och dragit slutsatser om vad det är som påverkar om det flyter eller sjunker. När vill man kunna flyta? Vad hjälper oss att flyta? Hur funkar det?

Vi har sett avsnittet som handlar om att ”Lyfta grejer”. Vi pratade om hävstången efteråt och testade att lyfta ett bord med en kort respektive lång hävstång. Vi pratade om vad man kunde ha för nytta av en hävstång och vilka kroppsdelar det förstärker/ förlänger.

Idag såg vi avsnittet om att ”Prata på olika sätt”. Vi kom in på olika sätt att kommunicera och även hur tekniken gör det möjligt för oss att kommunicera på olika sätt med någon som inte finns nära.

image

Efteråt lekte vi charader och testade på att kommunicera utan ord! Inte alltid så lätt, men kul!

Som avslutning såg vi ”Mitt liv som grej”, den här gången om visselpipan. Passade bra ihop med att kommunicera tyckte vi.

image

Vi kom på några saker som var bra med visselpipan som vi skrev upp och sparar till slutet av veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *