Veckans bokstav är K!

Den här veckan jobbar vi med bokstaven K! Ibland blir inte allt som man tänkt sig och när vi på tisdagsmorgonen skulle köra igång våra traditionella bokstavsstationer får jag reda på att min resurs är sjuk och pysselstationen står utan vuxen. Att köra vårt trestationssystem på bara en vuxen är uteslutet, likaså att helt hoppa över stationerna som eleverna längtat så mycket efter! (Förra veckan var jag sjuk och därmed inga stationer på bokstaven M) Men inget ont som inte har nått gott med sig! Jag har länge gått och funderat över hur jag med den resurs jag har i klassen ska kunna utveckla stationssystemet så jag får in en text till per vecka. Så den här veckan fick en del av det tänket sättas på prov då jag införde ett fyrstationssystem, två stationer på tisdagen och två stationer på torsdagen, två texter vid datorn, en byggstation utan vuxen och en pyssel med vuxen.

image

Förut har jag haft två skrivarpar på varje station, men jag har på sista tiden tyckt att det känns lite lite. Eleverna har börjat få riktig koll på detta med att skriva på datorerna och de klarar sig bra! I det nya stationssystemet är det tre skrivarpar på varje station och det funkade bra!

Vi skrev jag kan-meningar och byggde med kaplastavar på tisdagen.

image

På byggstationen fick man fria händer att bygga vad man ville av kaplastavarna. Den ena gruppen byggde torn. Den andra byggde en hel stad! Och bor man i Målilla så är det ju självklart att det måste finnas en rondell och en isbana!

image image

image

 

På torsdagen var Amanda på plats igen och hon kunde köra pysselstationen där fina katter producerades av papptallrikar!

image

På min station skrevs ännu en text. Denna gången använde vi våra ordlistor gjorde i måndags och skrev en mening till varje ord!

image

Det som inte hanns med på dessa två pass och som vi brukar hinna med annars var redovisningen. Att få läsa sin text för någon annan känns viktigt och det måste vi klämma in i morgon!

3 reaktioner på ”Veckans bokstav är K!”

  1. Nu fick jag nog min sista lilla sporre att få igång datorarbetet i min klass. Är oftast ensam vuxen i klassen och har inte fått in datorer än. Kanske händer det i nästa vecka nu när jag fick se ert fina arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *