Gemensam text om vattnets kretslopp!

Idag har vi repeterat vattnets kretslopp. Först fick eleverna jobba i grupper och ordna bilder från vattnets kretslopp i ordning. Bra samtal där många av de begrepp vi använt i vårt arbete med vatten hördes runt om i klassrummet. Att samarbeta är roligt, men kräver helt klart träning!

När bilderna var på plats satte jag mig vid datorn och vi började återberätta kretsloppet. Alla fick säga en mening var.  Efteråt fick eleverna leta efter bokstaven Nn och ringa in med röd penna. Ringa in olika vattenord såsom vatten, vattenånga, regn, sjö, hav och moln med grön penna. Man fick räkna meningar och skriva hur många man hittade och slutligen stryka under alla ord man kan läsa med rosa penna.

 image

Ett roligt sätt att få in lite språkövningar, tycker jag. Övningar som går att variera i oändlighet.

En reaktion på ”Gemensam text om vattnets kretslopp!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *