Läxor med läsfixarna!

Sedan vi började ettan har vi jobbat med läsfixarna från ”En läsande klass”. Hittills har vi jobbat med Spågumman och Detektiven och är mitt uppe i att introducera Konstnären. Eleverna älskar figurerna och tycker det är roligt att jobba med dem. Vi följer inte ”En läsande klass” till punkt och pricka, men vi tar en strategi i taget och använder en del av de texter som finns i materialet och ibland låter vi läsfixarna få arbeta tillsammans med det vi jobbar med i klassen.

För ett tag sedan gjorde jag en läxa utifrån Spågumman. En läxa som ska göras tillsammans med en vuxen, eller gärna hela familjen. Den bästa läxan enligt många av barnen! Denna veckan åker ännu en läsfixarläxa hem, den här gången Detektiven. Jag hoppas på att den ska bli lika populär bland barnen även den. Förhoppningen är att det ska bli en mysig pratstund hemma över en bok eller text!

image image

5 reaktioner på ”Läxor med läsfixarna!”

 1. Hej! Jag kör ASL för första gången den här terminen och tycker det har varit superkul och givande!!! Jag kör ett 60 min pass med stationer på tisdagar, instruktioner först och så hinner alla barnen två stationer.Torsdagar har vi ett 60 min pass till, man gör sin sista station, får tid till att illustrera, klippa och klistra färdigt sin text och så redovisar vi i halvklass. Utöver detta så skriver vi en ordlista på den bokstaven vi jobbar med, det tar ca 30 min, och så skriver vi antingen en gemensam återgivande text eller faktatext som vi gör lite språkliga övningar med. Leta bland gamla inlägg så kan du få det mer detaljerat!

  Anna

 2. Hej!
  Tycker det verkar spännande med ASL.
  Hur gör du med barnen när ni arbetar i stationer?
  Hinns allt med på en lektion eller brukar det krävas mer tid?

  Vänliga hälsningar,
  Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *