Mattepatrullen!

Idag såg vi ett avsnitt av Mattepatrullen! Det var första gången vi såg ett sådant avsnitt och det var verkligen en hit! Vilka bra diskussioner det blev efteråt!Matematikens användning och historia vändes och vreds på och vi drog paralleller mellan avsnittet och vårt eget klassrum!Roligt och kan verkligen rekommenderas!

Mattepatrullen är en serie från UR bestående av 10 program á 10 min. Ett matematiskt problem uppstår och mattepatrullen, tre barn i sjuårsåldern, rycker ut för att lösa problemet. Man får följa hur barnen prövar och diskuterar sig fram till en lösning. Det finns även små animerade inslag i avsnittet som knyter an till det aktuella problemet. Vi såg ett avsnitt om pengar eftersom det är det som vi jobbat mycket med i klassrummet, men det finns även avsnitt om längd, volym, tid, logiskt tänkande, kartläsning, hälften och dubbelt osv. På UR.se finns även en lärarhandledning till programserien där man kan läsa lite om varje avsnitt och få tips och idéer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *