Matematik i verkligheten!

Idag har vi fått känna på varför man ska kunna matte. Varför ska man känna igen siffrorna? Varför ska man kunna räkna? Varför ska man lära sig räkna med pengar? Jo om du ska gå till affären måste du kunna lämna fram rätt antal pengar! Och du måste veta hur mycket sakerna kostar! Och du måste kunna räkna ut hur mycket sakerna du ska handla kostar så du vet om dina pengar räcker!

Vi byggde två affärer i klassrummet. En frukt och gott affär och en leksaksaffär.

image image

I varje affär jobbade två barn med att hjälpas åt att ta betalt. Första uppgiften var att gå och handla en sak. Det gällde att kunna lämna fram rätt antal pengar. Andra uppgiften var att ta med sig 10 kr och gå och köpa två saker i affären. Vilka saker kan man köpa för att pengarna ska räcka? När man hade varit och handlat fick man rita en räknesaga om det man handlat och skriva ner händelsen med räknespråket. En rolig mattelektion tyckte vi och det handlades flera gånger om i affären!

4 reaktioner på ”Matematik i verkligheten!”

  1. Pingback: Matte | Pearltrees
  2. Hej!
    Bilderna är gamla flanobilder som jag hittat på skolan! Ibland är det bra att spara gamla grejer! Lycka till med er affär!

    Anna

  3. Hej! Vilken rolig uppgift. Var har du hittat de fina bilderna till affären? Jag har en tvåa som jag skulle vilja prova detta. /Pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *